Klar til årsafslutningen

 

  1. Har du alle omkostninger og udgifter med?

 

Har du husket alle omkostninger og udgifter, selvom de først betales i 2024? Det er fakturadatoen der er afgørende for moms- og skattefradrag.

 

  1. Har du alle salgsfaktura for 2023 med?

 

Har du husket alle salgsfaktura for 2023, selvom kunden først betaler i 2024? Det er fakturadatoen der er gældende.

 

  1. Har du talt dit lager korrekt op?

 

Værdien af varelageret opgøres som indkøbsprisen + hjemtagelsesomkostninger.

 

Vare forbruget som kan trækkes fra  i det skattemæssige regnskab er:

 

Vareindkøb + hjemtagelsesomkostninger
+ varelageret ved regnskabsårets start
– varelageret ved regnskabsårets slutning
= vare forbrug (den del af varekøbet, der er fradrag for i det aktuelle regnskab)

 

  1. Har du noget igangværende arbejde?

 

Igangværende arbejde skal gøres op således, at hvis du har et påbegyndt projekt, som først afsluttes i næste regnskabsperiode, skal den del af den endelige faktura, som vedrører arbejdet i indeværende år, beregnes og medtages i det regnskab.

 

  1. Har du private udlæg som skal med i regnskabet?

 

Dette omfatter f.eks. penge, som er lagt ud af egen lomme, men som firmaet skal betale. Husk at der skal være dokumentation til stede.

 

  1. Har du været ude og rejse?

 

Har du haft rejseaktivitet som gør, at du er berettiget til at trække diæter fra?

 

  1. Har du planlagt køb af anlægsaktiver?

 

Det kan være en fordel at købe de computere, telefoner, værktøj eller andre ting, som du ved du alligevel skal ud at købe i januar/februar inden d. 31/12. Husk at overveje om du har pengene til det.

 

  1. Skal du ligge noget til side til pension?

 

  1. Tøm ikke virksomheden for kapital

 

Husk ikke at hæve mere ud af virksomheden end hvad der er nødvendigt.

 

  1. Ved du om du får restskat for i år, og ved du hvor meget?

 

God fornøjelse med årsafslutningen!

 

Så er de nye datoer for 2024 lagt på vores hjemmesidde

 

Her finder du alle de vigtige datoer for hvornår du skal indberette moms, lønsum, betale AM/A-skat og andre vigtige datoer

 

 

VIGTIGE DATOER 2024

**Effektiv tidsstyring på arbejdspladsen: Tips til at øge produktiviteten**

 

 

Tidsstyring er en afgørende færdighed på enhver arbejdsplads. Det hjælper med at øge produktiviteten, reducere stress og sikre, at opgaverne bliver udført tilfredsstillende og rettidigt. Uanset om du arbejder på kontoret eller hjemmefra, kan effektiv tidsstyring gøre en betydelig forskel i din arbejdsdag. Her er nogle nyttige tips til at forbedre din tidsstyring og øge produktiviteten:

 

 

**1. Prioriter opgaverne:**

 

 

Start din dag ved at identificere de mest presserende og vigtige opgaver, der skal udføres. Dette hjælper dig med at fokusere på det, der virkelig betyder noget, i stedet for at blive overvældet af mindre vigtige opgaver.

 

 

**2. Brug en tidsstyringsteknik:**

 

 

Der er mange tidsstyringsmetoder derude, såsom Pomodoro-teknikken eller timeblokering. Find den metode, der fungerer bedst for dig, og følg den konsekvent.

 

 

**3. Skab en daglig tidsplan:**

 

 

Planlæg din dag ved at oprette en tidsplan, der inkluderer tid til specifikke opgaver, pauser og måltider. At have en struktureret plan hjælper med at holde dig på sporet.

 

 

**4. Undgå multitasking:**

 

 

Selvom det kan virke som om, at multitasking øger produktiviteten, kan det ofte føre til fejl og lavere kvalitet i arbejdet. Fokuser på én opgave ad gangen for bedre resultater.

 

 

**5. Brug teknologiværktøjer:**

 

 

Udnyt tidsstyringsapps og værktøjer som kalendere og opgavehåndteringsapps for at organisere dine opgaver og få påmindelser om vigtige deadlines.

 

 

**6. Deleger opgaver:**

 

 

Hvis du arbejder i et team, skal du være villig til at delegere opgaver til andre, når det er muligt. Dette frigør tid til mere komplekse opgaver og hjælper med at udnytte teamets styrker.

 

 

**7. Lær at sige nej:**

 

 

Overbelastning med opgaver kan føre til stress og ineffektivitet. Lær at sige nej til nye projekter eller opgaver, hvis du allerede er overvældet.

 

 

**8. Evaluer og justér:**

 

 

Regelmæssigt gennemgå din tidsstyring og identificer områder, hvor du kan forbedre dig. Juster din tilgang efter behov.

 

 

Effektiv tidsstyring handler om at finde den rigtige balance mellem at arbejde produktivt og tage pauser for at genoplade. Når du mestrer denne balance, kan du forvente at opleve en øget produktivitet, mindre stress og en mere tilfredsstillende arbejdsdag.

 

 

Husk, at tidsstyring er en færdighed, der udvikles over tid. Vær tålmodig med dig selv, og fortsæt med at eksperimentere med forskellige teknikker, indtil du finder den, der fungerer bedst for dig.

Bogføring for Nystartede Virksomheder: En Guide til Succes

 

 

Hej læsere!

 

 

At starte en ny virksomhed er spændende, men det kan også være overvældende, især når det kommer til økonomi og bogføring. I dette blogindlæg vil vi guide dig gennem de grundlæggende skridt til en succesfuld bogføring for din nystartede virksomhed.

 

 

**1. Forstå vigtigheden af bogføring**

 

 

Bogføring er fundamentet for en sund forretning. Det hjælper dig med at overvåge indtægter, udgifter og økonomisk sundhed. Med nøjagtige finansielle oplysninger kan du træffe velinformerede beslutninger og undgå potentielle økonomiske faldgruber.

 

 

**2. Vælg det rette regnskabsprogram**

 

 

Der er mange digitale regnskabsprogrammer at vælge imellem. Find en, der passer til din virksomheds størrelse og behov. Populære muligheder som QuickBooks, Xero eller Billy tilbyder brugervenlige grænseflader og hjælper dig med at automatisere mange bogføringsprocesser.

 

 

**3. Opdel dine konti**

 

 

Hold personlige og forretningsmæssige finanser adskilt. Opret separate bankkonti og kreditkort til virksomheden. Det gør bogføringen lettere og forhindrer forvirring mellem personlige og forretningsmæssige udgifter.

 

 

**4. Registrér alle transaktioner**

 

 

Det er vigtigt at indtaste hver enkelt transaktion i regnskabsprogrammet. Dette inkluderer indtægter, udgifter, fakturaer og kvitteringer. En nøjagtig optegnelse af disse vil gøre det nemmere at spore og identificere økonomiske mønstre.

 

 

**5. Hold styr på moms og skatter**

 

 

Forstå de skattemæssige forpligtelser for din virksomhed og sørg for at indberette og betale moms og skatter rettidigt. Dette vil undgå ubehagelige overraskelser og potentielle bøder.

 

 

**6. Vær opmærksom på deadlines**

 

 

Sørg for at overholde deadlines for momsafregning, skatteregnskaber og andre finansielle rapporter. Planlægning og organisation er afgørende for at undgå unødvendig stress.

 

 

**7. Få hjælp, hvis nødvendigt**

 

 

Hvis bogføring ikke er din stærke side, så tøv ikke med at søge professionel hjælp. En erfaren bogholder kan sikre, at alt er i orden og give dig mulighed for at fokusere på din kerneforretning.

 

 

Bogføring kan virke kompliceret i starten, men med tålmodighed og konsistens vil du mestre det. Nøjagtig bogføring er afgørende for din virksomheds succes, så lad os komme i gang og tage din virksomhed til nye højder!

 

 

Har du spørgsmål eller vil dele dine egne bogføringstips? Skriv dem i kommentarfeltet nedenfor. Vi er her for at hjælpe hinanden!

 

 

Tak fordi du læste med!

 

 

DG Consult

Tlf. 69 89 08 43

kontakt@dgconsult.nu

 

#Bogføring #Regnskab #NystartetVirksomhed #Entreprenørskab #FinansielSucces

*Kære Læsere,*

 

Jeg er henrykt over at kunne dele en spændende nyhed med jer!

 

Efter mange års erfaring inden for HR-verdenen og en dybfølt passion for at skabe stærke arbejdsmiljøer, er det en ære for mig at introducere DG Consult’s HR Service.

Dette er mere end bare en ny virksomhed; det er min vision om at hjælpe virksomheder med at nå deres fulde potentiale gennem mennesker og stærke HR-praksisser.

 

www.dgconsult.nu

 

**Mennesker Skaber Succes**

 

Virksomhedernes DNA består af mere end blot produkter og tjenester. Det er menneskerne bag virksomhederne, der er hjertet og drivkraften.

Min tro på, at investering i medarbejdere er en direkte vej til virksomhedsfremgang, har drevet mig til at grundlægge DG Consult’s HR Service.

Jeg ønsker at samarbejde med virksomheder, store og små, for at hjælpe dem med at opbygge en stærk arbejdskultur, støtte deres medarbejdere og skabe en langvarig indflydelse på deres succes.

 

**Vores Udvalg af HR-Løsninger**

 

Hos DG Consult’s HR Service er vores mål at tilbyde skræddersyede HR-løsninger, der passer til hver virksomheds unikke behov. Vores tjenester inkluderer:

 

– **Rekruttering og Ansættelse:**

Vi hjælper med at finde de rette talenter til din virksomhed og lette ansættelsesprocessen.

 

– **Udvikling og Træning:**

Gennem vores tilpassede træningsprogrammer styrker vi medarbejdernes færdigheder og evner.

 

– **Trivsel og Konflikthåndtering:**

Vi fremmer en sund arbejdskultur og hjælper med at håndtere udfordringer på arbejdspladsen.

 

– **Rådgivning og Compliance:**

Vores ekspertise inden for HR og arbejdslovgivning sikrer, at din virksomhed er i overensstemmelse med regler og reguleringer.

 

**Vores Drivkraft: Virksomhedsfremgang**

 

Min mission med DG Consult’s HR Service er at være en partner for virksomheder på deres rejse mod succes. Jeg tror på, at når medarbejdere trives, trives virksomheder. Jeg er her for at støtte dig i at skabe en arbejdsplads, der inspirerer, udvikler og vokser.

 

Så uanset om du er en iværksætter med en spirende virksomhed eller en etableret organisation på udkig efter en frisk tilgang til HR, er DG Consult’s HR Service her for dig.

 

*Kontakt os på kontakt@dgconsult.nu for at udforske, hvordan vi sammen kan skabe en stærkere fremtid gennem mennesker.*

 

En af mine bogholder-kollegaer har tidligere skrevet dette blogindlæg.
(Jeg har dog rettet en lille smule i det.)

 

Allerede når man overvejer at starte som selvstændig, bør man have med i overvejelserne at hyre en ekstern bogholder.
Alle de freelance bogholdere, som jeg har snakket med, ved, hvad man skal være opmærksom på ved opstart. Det kan f.eks. momsregler, B-skat, fradragsregler mm. Det er ting, som en revisor naturligvis også ved, men timeprisen for en freelance bogholder er væsentligt lavere.
På et møde sammen hvor I koncentrerer Jer om at få dit regnskab ajour. Så bliver tvivlsspørgsmål ryddet af vejen med det samme. Sidegevinsten ved det er, at du selv bliver mere struktureret, hvis du ikke er det i forvejen.
Jeg har lagt mærke til, at mange er i tvivl om, hvilket regnskabsprogram de skal bruge. Der er mange gode små programmer i dag, og de fleste bogholdere kender dem. Derfor kan du spare tiden, som du skal bruge på at sætte dig ind i de forskellige programmer for at vælge. Personligt har jeg E-Conomic som favorit. Det er et meget overskueligt program – og så kan man både læse og se hjælpevideo, hvis der dukker tvivlsspørgsmål op.

Hvad får man for pengene?
For en timepris mellem 400- til 700,- får du rigtig meget. På 2-3 timer kan bogholderen sætte regnskabsprogrammet op og klæde dig godt på, hvis du selv vil stå for det hele eller bare nogle få ting. Derefter kan du lave en aftale omkring bogføring – som passer dig i din virksomhed – om det er en gang om uge hos dig eller 1 gang op til moms hos din bogholder – kort sagt den løsning der passer bedst for DIG. Udbyttet er at dit bogholderi altid er ajour, og er det en dygtig bogholder, kan du hver måned få en indikation af, hvor du økonomisk er på vej hen. Overvej, hvad du skal bruge bogholderen til, for nogle er ”bare” bogholdere, mens andre også er gode til idéudvikling, har et godt netværk (da de har mange forskellige kunder) eller fungerer som sparringspartnere og i nogle tilfælde endda kan deltage i bestyrelsesmøder.

Tænk over hvor meget du skal udføre hos din kunde for, at få tjent denne “udgift” ind sammenlignet med det antal timer som du selv skal bruge på det… timer som går fra din egen virksomhed.

Tiden er ide for selvangivelsen for private, enkeltmandsvirksomheder og I/S

Har du styr på alle dine fradrag – Befordring, servicefradrag, diæt, overskud/underskud af egen virksomhed og mange flere – jeg nævner her blot de 4 mest anvendte som jeg hjælper mine kunder med.

Skal du og/eller din ægtefælle bruge hjælp – så kontakt mig på tlf. 69 89 08 43 eller send en besked på https://dgconsult.dk/kontakt/

Så hjælper jeg dig/jer trygt igennem

 

 

Hvilken firma form er den rigtige for dig?

 

Enkeltmandsvirksomhed/personligt ejet mindre virksomhed

Ejerforhold er en ejer og der er ikke krav om kapital.

Ledelse og beslutninger er ejer og træffes af ejer.

Hæftelse er personligt og ubegrænset.

Kort sagt KUN DIG der bestemmer og DIG der hæfter personligt for alle disponeringer.

 

Interesseselskab også betegnet I/S

Ejerforhold er mindst 2 ejere.

Der er ikke krav om kapital.

Ledelse og beslutninger træffes af ejerne.

Hæftelse er personligt og ubegrænset.

Kort sagt ejerne beslutter og hæfter personligt for alle disponeringer.

 

Anpartsselskab også betegnet ApS

Mindst 1 ejer som skal registrere ejerforhold.

Der er krav om en kapital på mindst 40.000 kr. i kontanter, værdier, bestående virksomhed eller bestemmende kapitalposter.

Ledelsen er direktionen og evt. bestyrelse.

Beslutningerne træffes af ejerne på en generalforsamling typisk med flertal eller 2/3 flertal.

Hæftelse er begrænset til den indskudte kapital.

 

Aktieselskab også betegnet A/S

Mindst 1 ejer som skal registrere ejerforhold.

Der er krav om en kapital på mindst 500.000 kr. i kontanter, værdier, bestående virksomhed eller bestemmende kapitalposter.

Ledelsen er direktionen og bestyrelse.

Beslutningerne træffes af ejerne på en generalforsamling typisk med flertal eller 2/3 flertal.

Hæftelse er begrænset til den indskudte kapital.

 

Kan jeg fravælge revision af årsrapport hvis jeg driver selskab (ApS eller A/S)

Ja det kan du.

Kontakt os for yderligere information på tlf. 69 89 08 43 eller dorthe@dgconsult.nu

 

Har DU en kriseplan?

For få uger siden oplevede jeg i mit privatliv hvordan en manglende forståelse for det sprog der tales i det offentlige vs. sundhedsvæsnet ikke er det samme og derfor gik vi herhjemme fra ro og sikkerhed – til uro og usikkerhed på under 10 minutter.

Jeg skal ikke trætte dig med historien.

MEN blot sige hvor VIGTIGT det er med den rette forståelse for det sprog der tales.

Sprogbarrierer – er ubrydeligt – men problemet er at hvis de to ting der burde tale sammen ikke taler samme sprog – får sagt/skrevet noget forkert…. Ja så er der altid en taber….

Hvilket bragte mig til spørgsmålet om – Forstår du din rådgiver og forstår rådgiver dig?

Eller sidder du som et åbent spørgsmålstegn når din bogholder/revisor sender dine tal – eller forstår banken ikke dit sprog når du vil bede om en erhvervskonto, skal se på et lån, kassekredit eller skal læse et regnskab

Kort sagt – har du brug for en kriseplan til din virksomhed – så tag fat i mig på tlf. 69 89 08 43 eller send en mail på dorthe@dgconsult.nu – Måske kan jeg hjælpe dig eller måske guide dig i den rigtige retning og/eller henvise til en der kan hjælpe dig.

Læs mere på www.dgconsult.nu